Programska oprema za arhitekturo in visoke gradnje


Industry Collections je celostna zbirka programov za načrtovanje. Inženirju ponuja tako BIM kot tudi CAD orodja in mu s tem omogoča načrtovanje in gradnjo boljših objektov. Programska oprema je namenjena arhitektom, urbanistom, krajinskim arhitektom in inženirjem visoke gradnje. CGS Revit Tools je zbirka orodij za program Autodesk Revit. Z njihovo uporabo je delo hitrejše in bolj učinkovito, saj so določeni postopki projektiranja optimirani oz. avtomatizirani, dodane pa so tudi nekatere manjkajoče funkcionalnosti.

Autodesk Revit je programski paket, ki nam omogoča, da z inovativnimi lastnostmi programa in BIM orodji izvedemo celoten projekt v enem programskem okolju. Autodesk Revit omogoča hkratno BIM projektiranje arhitektom, gradbenikom, inštalaterjem in planerjem skozi celoten proces projektiranja. hsbCAD je programska oprema za načrtovanje konstrukcij v tesarstvu in montažni gradnji.. Deluje na platformi AutoCAD in v programu AutoCAD Architecture. AutoCAD Architecture (ACDA) je razširitev AutoCAD-a, z dodatno funkcionalnostjo za konceptno in arhitekturno načrtovanje. Celoten programski paket hsbCAD zaokrožuje 8 posameznih modulov ter dodatnih 5 vmesnikov za krmiljenje strojev (Hundegger, BTL, Weinnman,..).
Lumion je programska oprema namenjena vsem, ki želijo hitro izdelati kvalitetne vizualizacije in predstavitve svojega modela. Omogoča izdelavo zares impresivnih visoko kakovostnih slik in videov, s katerimi projekt lažje približamo investitorju in tako idejo učinkoviteje predstavimo.
3D PDF Converter omogoča najhitrejši pregled Autodesk Revit arhitekturnega modela v datoteki PDF
Autodesk Advance Steel programska oprema je namenjena načrtovanju jeklenih montažnih objektov, Autodesk Advance Concrete pa načrtovanju armirano-betonskih konstrukcij in armature. Proizvajalci lahko arhitektom in projektantom ponudite, enostavno vključevanje vaših produktov v projektno dokumentacijo.

References:


Ardent Architects,
Australia
FLOTH, Sustainable building consultants, Australia BCRA, Washington, USA
QuattroD,
Brazil
Blueprint designs,
Australia
Luscher Hirschmuller Architektur, Switzerland


MarmonMok Architecture,
Texas, USA
Advanced Structural Design, Inc.,
Florida, USA
Sarel Architecure,
Israel
Ivo Petrov Architects,
Bulgaria
Hauck Hausbau GmBH,
Germany
Garcia, Garcia S.A.
Portugal
EleaiC,
Trimo Cleangrad
REM Jereb & Budja Architect
Intra Lighting ARMAT Ržišnik Perc Architects IBE Ravnikar Potokar Architects Košorok Gartner
Knauf Insulation Mik Celje Oblak